Acute diarree bij kinderen

Mijn kind heeft diarree

Acute diarree bij kinderen is een veel voorkomende ziekte. Het wordt gedefinieerd als een plotselinge verandering in de transit die kan leiden tot zachte of zelfs vloeibare ontlasting. In het algemeen kent diarree bij kinderen een mild verloop en is van korte duur, niet langer dan een week.

Diarree kan gevaarlijk worden als het niet goed wordt behandeld, omdat water en minerale zouten uit het lichaam van het kind worden afgevoerd. Als het vochtverlies niet snel wordt hersteld, kan het kind uitdrogen en in het ziekenhuis moeten worden opgenomen. Het is daarom essentieel om een kind met diarree voldoende vocht aan te bieden.

Wat kunnen de oorzaken zijn?

Gastro-enteritis is de meest voorkomende oorzaak van diarree bij kinderen. Diarree kan ook voorkomen na voedselvergiftiging, bij een voedselallergie of tijdens antibioticagebruik.

Enterol®, probiotisch geneesmiddel aangepast aan kinderen

Enterol® is een probiotisch geneesmiddel op basis van Saccharomyces boulardii CNCM I-745, geïndiceerd voor de behandeling van acute diarree bij kinderen tot 12 jaar, naast orale rehydratatie. Enterol® behandelt de acute diarree van uw kind met respect voor het evenwicht in de darmen.

Wanneer moet ik met mijn kind een dokter raadplegen?

  • Als de diarree langer dan 48 uur aanhoudt

  • Als uw kind koorts heeft

  • Als uw kind weigert te drinken

  • Als er bloed in de ontlasting van uw kind zit

  • Als uw kind te lang braakt of slaapt

Diarree bij antibiotica

Uw arts schreef u een antibioticum voor. Antibiotica zijn uiterst geschikt om ziektes en infecties te bestrijden die door bacteriën worden veroorzaakt. U heeft er alle belang bij de raad van uw arts of apotheker zorgvuldig op te volgen bij het nemen van uw antibioticum.

Antibiotica kunnen ook bijwerkingen hebben. Dat kan klachten geven zoals diarree of Antibiotica geAssocieerde Diarree (AAD).

Enterol®, probiotisch geneesmiddel ter voorkoming van AAD

Enterol® is een probiotisch geneesmiddel op basis van Saccharomyces boulardii CNCM I-745, geïndiceerd voor de preventie van antibiotica-gerelateerde diarree bij mensen die gevoelig zijn voor het ontwikkelen van Clostridium difficile diarree of herval van Clostridium difficile diarree. Enterol® voorkomt diarree ten gevolge van antibiotica met respect voor het evenwicht in uw darmen.

AAD komt ook vaker voor dan we op het eerste zicht denken. Een patiënt kan AAD krijgen tijdens de antibioticakuur maar ook tot 8 weken nadat de therapie al is afgelopen.

Enkele tips:

  • Respecteer de juiste dosis

  • Sla geen innames over

  • Neem uw antibioticum gedurende de hele periode die u werd aanbevolen, zelfs als er verbetering optreedt.