Enterol® is beschikbaar in verschillende vormen

Ontdek het Enterol® gamma:

Capsules in blister

De unidosis blister is niet alleen erg handig om mee te nemen, maar is ook hygiënisch en gemakkelijk te openen. De blister bestaat uitsluitend uit aluminium om de levensvatbaarheid van het probioticum te garanderen.

Capsules in fles

De capsules in fles is de meest bekende toedieningsvorm van Enterol®. Van 10 tot 50 capsules, er is altijd een formaat dat bij u past. 

Zakjes met poeder voor orale suspensie

Deze vorm werd ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met het inslikken van capsules. Het poeder heeft een tutti-frutti smaak.

Handig voor kinderen: u kunt het poeder toevoegen aan de flesvoeding (nadat u deze eerst heeft opgewarmd) of toevoegen aan halfvaste voeding.


Enterol®: een probioticum


Wat is een probioticum?

Een levend micro-organisme dat bij toediening in voldoende hoeveelheid een gunstig effect heeft op de gezondheid van de patiënt.

Enterol®, samengesteld op basis van Saccharomyces boulardii CNCM I-745, is een probiotisch geneesmiddel.

Antibiotica en probiotica

Antibiotica zijn geneesmiddelen die de verspreiding van bacteriën tegengaan of deze doden in het lichaam met als doel een infectie te voorkomen of te genezen. Ze kunnen ook de gunstige bacteriën van onze microbiota vernietigen. Uw apotheker of arts kan u daarom adviseren gelijktijdig een probioticum in te nemen om het risico op antibiotica-geassocieerde diarree te voorkomen en de microbiota te herstellen.

 


Enterol®: een geneesmiddel


Enterol® is een probiotisch geneesmiddel op basis van Saccharomyces boulardii CNCM I-745 geïndiceerd voor de behandeling van acute diarree bij kinderen tot 12 jaar ter aanvulling van orale rehydratatie.

Het is ook geïndiceerd voor de preventie van antibiotica-geassocieerde diarree*.

Enterol® is zonder voorschrift verkrijgbaar bij uw apotheker.

*Bij patiënten voorbeschikt tot het ontwikkelen van diarree door Clostridium difficile of hervallen in een diarree veroorzaakt door Clostridium difficile.

Ontdek

Saccharomyces boulardii CNCM I-745


Saccharomyces boulardii is een tropische giststam die in 1923 voor het eerst werd geïsoleerd uit de schil van lychees en mangosteenvruchten door de Franse wetenschapper Henri Boulard. Na observatie van mensen in Zuidoost-Azië die op de schil van lychees en mangosteens kauwden in een poging de symptomen van cholera te bestrijden, besloot Boulard in 1920 deze gist te isoleren. Hij vernoemde deze dan ook naar zichzelf.

Biocodex begon in het oprichtingsjaar 1953 met de verkoop van Saccharomyces boulardii CNCM I-745 in Europa. In België werd het gelanceerd onder de naam Perenterol® , vandaag is het bekend als Enterol®.

Veelgestelde vragen

Enterol®

Enterol® bevat een probiotische gist met de naam Saccharomyces boulardii CNCM I-745.

Enterol® wordt oraal ingenomen. Het kan in poeder- of capsulevorm worden toegediend.

Capsules: de capsules met wat water inslikken.

Zakjes: het poeder mengen in een glas water

Enterol® kan op elk moment van de dag worden ingenomen, met of zonder maaltijd.

Enterol® is een geneesmiddel dat vrij wordt afgeleverd. Er is geen voorschrift voor nodig. Enterol® is alleen verkrijgbaar in de apotheek.

Enterol® gelatine is van plantaardige oorsprong en bevat geen titaniumdioxide.

Enterol® is een probiotisch geneesmiddel dat de enkelvoudige probiotische gist Saccharomyces boulardii CNCM I-745 bevat. Een probioticum bevat levende micro-organismen (bacterie of gist) en heeft, wanneer het in voldoende hoeveelheden wordt ingenomen, een gunstig effect op de gezondheid van de gastheer.

De gezondheidsvoordelen van een stam zijn gekoppeld aan de "vingerafdruk" en worden "stamspecificiteit" genoemd. De specificiteit van een stam wordt gedefinieerd door de naam van het geslacht (bijv. Saccharomyces), de naam van de soort (bijv. boulardii) en de naam van de stamaanduiding (bijv. CNCM I-745).

Neen, het heeft geen invloed op de werking van antibiotica.

Ja - Enterol® kan samen met de meeste antibiotica worden ingenomen. Enterol® wordt niet vernietigd door antibiotica⁵.

Enterol® vermindert het risico op antibiotica-geassocieerde diarree⁴,⁵, beschermt tegen deze bijwerking van antibiotica en versnelt het

herstel²,⁵.

Een patiënt kan antibiotica-geassocieerde diarree krijgen tijdens de antibioticakuur maar ook tot 8 weken nadat de therapie al is afgelopen³.

 

2.Swidsinski A., et al., Functional anatomy of the colonic bioreactor: Impact of antibiotics andSaccharomyces boulardii on bacterial composition in human fecal cylinders Syst Appl Microbiol 39(2016) 67- 75, 3. McFarland LV et al. Comparison of Pediatric and Adult Antibiotic Associated Diarrhea and Clostridium difficile Infections. World J Gastroenterol. 2016 Mar 21;22(11):3078-104, 4. Hempel S et al. Probiotics for the prevention and treatment of antibioticassociated diarrhea: a systematic review and metaanalysis. Jama 2012; 307(18): 1959-69. Doi: 10.1001/jama.2012.3507, 5. RCP


Enterol® is een probiotische gist met verschillende werkingsmechanismen om het evenwicht van de darmmicrobiota te herstellen. Dit vermindert de symptomen van acute diarree en beschermt tegen de bijwerkingen van antibiotica.

Omdat Enterol® gist bevat, mag het niet tegelijk met antischimmelmedicatie worden toegediend.

Enterol® bevat lactose in capsulevorm. In de zakjes zitten lactose, fructose en sorbitol. Patiënten met suikerintolerantie of erfelijke problemen met fructosetolerantie moeten door hun arts worden geadviseerd voordat zij Enterol® gebruiken.

Poeder voor orale suspensie en capsules in glazen fles: bewaren bij een temperatuur van maximaal 25°C.

Capsules in blisterverpakking: dit geneesmiddel vereist geen specifieke voorzorgsmaatregelen.

Vraag uw apotheker om de geneesmiddelen die u niet meer gebruikt weg te gooien. Deze maatregelen helpen het milieu te beschermen.