Enterol® Gamma

Enterol® is beschikbaar in verschillende vormen :

Capsules in blister

De unidosis blister is niet alleen erg handig om mee te nemen, maar is ook hygiënisch en gemakkelijk te openen. De blister bestaat uitsluitend uit aluminium om de levensvatbaarheid van het probioticum te garanderen.

Zakjes met poeder voor orale suspensie

Deze vorm werd ontwikkeld voor personen die moeilijk capsules inslikken. Het poeder heeft een tutti-frutti smaak.

Handig voor kinderen: u kunt het poeder toevoegen aan de flesvoeding (nadat u deze eerst heeft opgewarmd) of toevoegen aan halfvaste voeding.

Capsules in fles

De capsules in flessen zijn de meest bekende vorm van Enterol®. Van 10 tot 50 capsules, u kunt kiezen welk formaat het beste past bij het gebruik.

Enterol®: een probioticum

Een probioticum: Een levend micro-organisme dat bij toediening in voldoende hoeveelheid een gunstig effect heeft op de gezondheid van de patiënt die het probioticum inneemt.

Enterol®, samengesteld op basis van Saccharomyces boulardii CNCM I-745, is een probiotisch geneesmiddel.

Antibiotica en probiotica: Antibiotica zijn geneesmiddelen die de verspreiding van bacteriën tegengaan of deze doden in het lichaam met als doel een infectie te voorkomen of te genezen. Ze kunnen echter ook de goede bacteriën van onze microbiota vernietigen. Uw apotheker of arts kan u daarom adviseren gelijktijdig een probioticum in te nemen om het risico op antibiotica-gerelateerde diarree te voorkomen en de microbiota te herstellen.

Enterol®: een geneesmiddel

Enterol® is een probiotisch geneesmiddel op basis van Saccharomyces boulardii CNCM I-745 geïndiceerd voor de behandeling van acute diarree bij kinderen tot 12 jaar ter aanvulling van orale rehydratatie. Het is ook geïndiceerd voor de preventie van antibiotica geassocieerde diarree*.

Enterol® is zonder voorschrift verkrijgbaar bij uw apotheker.

*Bij patiënten voorbeschikt tot het ontwikkelen van diarree door Clostridium difficile of hervallen in een diarree veroorzaakt door Clostridium difficile.

Saccharomyces boulardii CNCM I-745

Saccharomyces boulardii is een tropische giststam die voor het eerst in 1923 werd geïsoleerd uit lychees en mangostans door de Franse wetenschapper Henri Boulard. Na observatie van mensen in Zuidoost-Azië die op de schil van lychees en mangistans kauwden in een poging cholerasymptomen te bestrijden, besloot Henri Boulard in 1920 om deze gist te isoleren. Hij vernoemde deze dan ook naar zichzelf.

Biocodex begon in het oprichtingsjaar 1953 met de verkoop van Saccharomyces boulardii CNCM I-745 in Europa. In België werd het gelanceerd onder de naam Perenterol® , vandaag is het bekend als Enterol®.

De levende gist Saccharomyces boulardii CNCM I-745 is specifiek en exclusief gedistribueerd door Biocodex. Het gedeelte "CNCM I-745" is de garantie dat het inderdaad de gist is die gedeponeerd werd bij het Institut Pasteur.